Anpassad gymnasieskola

Den anpassade gymnasieskolan är en 4-årig skolform som följer samma läroplan som gymnasieskolan men med egen kursplan.

På programmen läser du:

  • Gymnasiegemensamma ämnen som till exempel svenska, matte, engelska, idrott och hälsa.
  • Programgemensamma ämnen som utgår ifrån vilket program man valt.
  • Programfördjupning ämnen och kurser som ligger inom ramen för programmet
  • Individuellt val och gymnasiearbete

På Nicolaiskolan är den anpassade gymnasieskolan en lokalintegrerad verksamhet. Det innebär att vi deltar och finns på skolan med samma självklarhet som övriga program. Vi är i nuläget en liten enhet, som dock är på tillväxt, med hemklassrum i hjärtat av de estetiska och hantverkstekniska verksamheter som bedrivs på skolan. Här har du möjlighet att delta i skolans kreativa skapande.

Hos oss börjar skoldagen 08:15 alla dagar utom tisdagar då eleverna börjar klockan 10:00. Eleverna slutar 15:00 alla dagar, utom fredagar då skoldagen är slut 13:00.

Eleverna går de tre första åren i en årskursmixad klass som är inriktad på deras program för att i årskurs 4 gå över i en separat klass. Vi har gjort valet att låta fyrorna läsa för sig, då de bland annat genomför sitt gymnasiearbete, som är en egen kurs, och är ute på APL en stor del av tiden.

Våra anpassade program

Nicolaiskolan erbjuder tre nationella anpassade program och det ingår minst 22 veckor studier förlagda till en arbetsplats (APL). Programmen som vi erbjuder är:

1. Estetiska verksamheter

Om du är intresserad av någon eller flera estetiska uttryck som till exempel musik, bild, foto, film eller teater är detta programmet för dig. Lär mer om programmet Estetiska verksamheter

2. Handel, administration och varuhantering

Den här utbildningen är till för dig som vill arbeta inom handel, administration eller kommunikation. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta på ett varulager. Programmet passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor. Lär mer om programmet Administration, handel och varuhantering

3. Hantverk och produktion

Om du är intresserad av att måla, snickra, skapa och renovera är detta programmet för dig. Lär mer om programmet Hantverk och produktion

Boka studiebesök

Här kan elever som är mottagna i den anpassade gymnasieskolan och går i årskurs nio, boka tid för att besöka det program som eleven är nyfiken på under en dag.

Det brukar vara många som är intresserade av att besöka våra skolor, titta mer på något program, få information eller bara känna av stämningen på skolan.

För att göra besöken bra och meningsfulla vill vi att du anmäler dig på någon av våra besöksdagar. Personal (eventuellt vårdnadshavare) från anpassade grundskolan följer med eleven.

Skugga en elev

Är du intresserad av ett program och vill känna på hur det är att gå på Nicolaiskolans anpassade gymnasieskola? Då är du välkommen att boka en tid.

Kontakta Cecilia Holmgren på e-post cecilia.holmgren@helsingborg.se