Studenten 2021

Studentavslutningen närmar sig, och vi vet att den i år ställer nya krav på de beslut och avvägningar vi tvingas göra. Studenten är en stor dag i livet, men samtidigt är livet större än studenten. Skolledningen har gjort noga övervägningar över vad som är möjligt att göra för att ge er studenter en minnesvärd dag samtidigt som vi följer de riktlinjer vi måste för att förhindra smittspridning. Den planering vi gjort gäller utifrån de förutsättningar vi har idag, och vi hoppas att det inte behöver komma nya restriktioner som ändrar våra förutsättningar.

I tidigare utskick med program har ni har bjudits in klassvis med olika start och sluttider. Programmet innehåller bland annat: Studentfotografering. Är det bra väder kommer den ske utomhus då enskilda bilder kommer att tas och för de klasser som vill kommer även gruppbilder att tas.

Utspring. Ni kommer få springa ut från skolan och mötas av anhöriga. Ni får lov att bjuda in högst två anhöriga.

Vi vill att ni studenter, era anhöriga och vår personal kan fira denna dag samtidigt som vi är trygga i att vi tillsammans gör allt för att förhindra smittspridning. Vi ber er alla att följa nedanstående rutin under hela studentfirandet på vår skola:

Även om studenten är en viktig dag vädjar vi till att ni stannar hemma om ni har minsta symptom. Detsamma gäller självklart era anhöriga som ni bjudit in.

Följ de tider som vi bjuder in till. Kom inte i god tid utan i rätt tid. Vi vill inte att det blir grupper som samlas och väntar. När ni sprungit ut, lämna skolan skyndsamt så vi inte bildar folksamlingar.

• Håll distans. Gå inte runt och krama om varandra eller era lärare.
  • Precis som all annan skolverksamhet är studentfirandet alkohol- och drogfritt.
  • Ha roligt och njut av er dag!

Vi kommer att informera om era start- och utspringstider separat.

Cecilia Nilsson, Rektor