Om skolan

När du går omkring på Nicolaiskolan kan du känna hur det sjuder av skapande. På våra kreativa program utvecklar du dina färdigheter inte bara inom skolans värld utan även i verkliga projekt. Vi har öppna dörrar både inom skolan och mot omvärlden.

På Nicolaiskolan finner du esteter med alla olika inriktningar (musik, teater, dans, estetik och media och bild och formgivning), frisörer och stylister men också ekonomer som t.ex. tränar på att starta och driva företag utifrån sina egna idéer. Elevernas idérika produktioner syns inte bara på skolan utan också på t.ex. Stadsteatern, Konserthuset, på Ung Företagsamhet-mässor eller på utställningar på IKEA. Vi har även ett flertal introduktionsprogram och en inkluderande gymnasiesärskola. Totalt går det 565 elever på skolan.

Träna och lär i välutrustad miljö

Navet i Nicolaiskolan är vårt välutrustade bibliotek och elevcaféet. Här finns många platser att sitta att umgås eller jobba på. Vi har naturligtvis ett öppet trådlöst nätverk och en lärplattform som gör att du kan komma åt dina planeringar och arbeten var du än befinner dig. Våra ateljéer och musikrum för de olika estetkurserna och frisörsalonger måste ses på plats. Här finns all den utrustning som behövs för att du ska få träna på alla de färdigheter som just ditt program innehåller. Det är väl det som är vitsen med skola – att få träna och lära.