Anpassad gymnasieskola

Den anpassade gymnasieskolan är en 4-årig skolform som följer samma läroplan som gymnasieskolan men med egen kursplan.

På programmen läser du:

  • Gymnasiegemensamma ämnen som till exempel svenska, matte, engelska, idrott och hälsa.
  • Programgemensamma ämnen som utgår ifrån vilket program man valt.
  • Programfördjupning ämnen och kurser som ligger inom ramen för programmet
  • Individuellt val och gymnasiearbete

På Nicolaiskolan är den anpassade gymnasieskolan en lokalintegrerad verksamhet. Det innebär att vi deltar och finns på skolan med samma självklarhet som övriga program. Vi är en liten enhet med hemklassrum i hjärtat av de estetiska och hantverkstekniska verksamheter som bedrivs på skolan. Här har du möjlighet att delta i skolans kreativa skapande.

Nicolaiskolan erbjuder tre nationella anpassade program och det ingår minst 22 veckor studier förlagda till en arbetsplats (APL):

Programmet för Administration, handel och varuhantering

Den här utbildningen är till för dig som vill arbeta inom handel, administration eller kommunikation. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta på ett varulager. Programmet passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor.

Programmet för Estetiska verksamheter

Om du är intresserad av någon eller flera estetiska uttryck som till exempel musik, bild, foto, film eller teater är detta programmet för dig.

Programmet för Hantverk och produktion

Om du är intresserad av att måla, snickra, skapa och renovera är detta programmet för dig.

Boka studiebesök

Här kan elever som är mottagna i den anpassade gymnasieskolan och går i årskurs nio, boka tid för att besöka det program som eleven är nyfiken på under en dag.

Det brukar vara många som är intresserade av att besöka våra skolor, titta mer på något program, få information eller bara känna av stämningen på skolan.

För att göra besöken bra och meningsfulla vill vi att du anmäler dig på någon av våra besöksdagar. Personal (eventuellt vårdnadshavare) från grundsärskolan följer med eleven.

Skugga en elev

Är du intresserad av ett program och vill känna på hur det är att gå på Nicolaiskolans anpassade gymnasieskola? Då är du välkommen att boka en tid.

Kontakta Cecilia Holmgren på e-post cecilia.holmgren@helsingborg.se