search error_outline

Försäljnings- och serviceprogrammet

Är du en utåtriktad och nyfiken person som gillar att möta andra människor? Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av försäljning, handel och kommunikation.

Hos oss förbereds du för en framtid inom eget företagande, ekonomi och service. Du får kunskaper för arbete inom försäljning och logistik, både på nätet och i butik. Du lär dig att starta & driva företag och projekt. Service, bemötande, marknadsföring, kommunikation och hållbar utveckling är centralt i utbildningen.

Under utbildningen kommer du att ha 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL. Under APL praktiserar du på en arbetsplats och ges möjlighet att uppleva arbetslivet på riktigt samt praktiskt förankra det du lärt dig teoretiskt. APL är uppdelad i flera perioder så att du får möjlighet att prova på olika arbetsplatser. Du får därför stora möjligheter till både extraarbete under utbildningen och arbete efter avslutade gymnasiestudier.

Försäljnings- och serviceprogrammet ger dig möjligheter att jobba, studera vidare eller att starta eget direkt efter studenten. Efter genomförd utbildning kan du arbeta som exempelvis säljare, inköpare, butiksledare eller med logistik och kundservice. Utbildningen kan också leda till fortsatta studier på yrkeshögskola. Om du vill studera på högskola eller universitet efter gymnasiet kan du läsa de kurser som krävs för att få högskolebehörighet under dina studier på försäljnings- och serviceprogrammet.