Jobba hos oss

På Nicolaiskolan möts du av en unik kombination av stabilitet och tradition blandat med nytänkande, framåtanda och kreativitet. Här förväntas du som medarbetare vara med och öppna dörrar både inom skolan och mot omvärlden. Vi arbetar aktivt med att skapa en kreativ lärmiljö för våra elever genom verkliga projekt. Du använder dig på ett naturligt sätt av digitala verktyg och internet i din undervisning. För oss är det viktigt att släppa in framtiden i klassrummet!

I Helsingborgs stads skolor tror vi på ett kollegialt lärande mellan både verksamheter och kollegor och på ett smart resursoptimerat stöd. Det ser vi som viktiga framgångsfaktorer för att du ska kunna fokusera på ditt uppdrag. Vi vill att du ska lyckas.

Som medarbetare på Nicolaiskolan är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev i Helsingborg.

Simonett Bengtsson

Vad jobbar du med?
Gymnasielärare i Bild och Form samt Media ämnen. Jag är även engagerad i skolans marknadsföring.

Varför har du valt att jobba på just den här enheten?
Nicolaiskolan har det Estetiska Programmet med alla fem inriktningar, Dans, Teater, Bild och Formgivning, Musik samt Estetik och Media. Jag utvecklas hela tiden i min yrkesprofession och har möjlighet att röra mig inom de olika inriktningarna, beroende på mina kurser.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Självklart älskar jag mina ämnen och brinner väldigt mycket för dem, men det allra bästa med mitt jobb är att få vara en del av något större. Att kunna påverka och motivera unga människor att växa och att tro på sig själva.

Vad är det bästa med att jobba på Helsingborgs stads skolor?
Jag har ett tätt samarbete med mina kollegor i alltifrån rättvis bedömning till programmets kvalitetssäkring och där allas åsikt blir hörd. Lokalerna är specialgjorda för vår undervisning och vi har både formverkstad, danssalar, frisörsalong, musikstudios, fotolabb, filmstudio, ateljéer m.m. Vi samarbetar mellan inriktningar och program, men även med andra närliggande gymnasieskolor och kan därför erbjuda våra elever en mängd olika valmöjligheter.

Vad vill du ge för råd till någon som vill jobba här?
Ta chansen att jobba på en skola som genomsyras av kreativitet, personlig utveckling och entreprenörskap.

Nyfiken på hur det ser ut hos oss? Häng med Simonett Bengtsson för ett besök på skolan och läs en kort intervju med henne här: